Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2017 11:15 - Истината наречена възкресение
Автор: originalna Категория: Други   
Прочетен: 841 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 01.04 15:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Всяка година, напролет природата ни демонстрира възкресението. Но разлистването на дърветата и раззеленяването на поляните е толкова естествено, толкова обикновено.
  Всяка година, напролет честваме Великден - денят на възкресението и си припомняме, че Исус от Назарет демонстрира възкресението, доказвайки че необратими процеси няма. Но Исус е Син Божий и направеното от него е чудо.

   Всяка пролет се сещам за Орфей и за йерархията на посветените:
   - Син на жената / на природата/
   - Син на мъжа / на духа/
   - Син на боговете / на науките/
   - Син на Бога / на мъдростта/
   Да се нарече Син на Бога можел всеки, който преминел четирите нива на обучение. За да се нарече Син на Бога,  Исус бен Йосиф се обучавал повече от тридесет години. Учил при египетските жреци в подземията на пирамидите, при есейските мъдреци в родината си, при друидите от Британските острови, при най-висшите учители в далечна Индия.А когато достигнал върха в йерархията на учащите се, започнала службата му като Учител. Тежка служба, защото е по-лесно да вземеш от някого нещо, отколкото да му дадеш. Трудно е да накараш някого да те следва, ако той иска да ти се кланя. Но добрият учител няма да се откаже от никой от учениците си. Добрият пастир няма да загуби нито една от поверените му овце - малките ще носи в пазвата си, а доящите ще води полека.

   Година след година, пролет след пролет, Великден след Великден се проявява истината, че
всички процеси са обратими.  Всички грешки /  болест, старост, смърт / са поправими, за позналия природните закони. Всеизвестна истина е, че всички болести са лечими, но не и всички пациенти. Всички грешки са простими, но прошката трябва да бъде поискана. Истината трябва да бъде повярвана. 
   Човекът има право на свободен избор, право да избере на какво да вярва. Човекът може да реши да обърне гръб на Истината, на възможността, на протегнатата ръка. Но човекът може и да промени избора си - по всяко време. Времето няма власт над Истината. Това, което е било истина преди хилядолетия е истина и днес. Думите на Исус няма да преминат, защото са истински и всеки, който реши да ги чуе, ще усети силата им и днес. А поиска ли да види, трябва само да се огледа - отново е пролет.






Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. originalna - връзка
22.04 03:32
В този блог с празника Великден е свързан и постингът " 14 нисан" .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: originalna
Категория: Други
Прочетен: 78465
Постинги: 36
Коментари: 6
Гласове: 45
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930